Asus подпали ценова война при таблетите

Тайванският производител Asus настъпва агресивно на пазара за таблети в САЩ. Компанията, която създаде сегмента на нетбук компютрите с модела Eee PC, сега е на път да взриви пазара на таблети с новия Eee Pad Transformer.

10,1-инчовото устройство излезе в САЩ на цена от 400 долара за модел с 16 GB памет и Wi-Fi връзка. Очакват се и няколко други модела на Eee Pad Transformer, а компанията е амбицирана да продаде около 2 милиона таблета тази година, съобщи digitimes.com.

Агресивната ценова политика на Asus – компания, чиито продукти минават за едни от най-качествените на РС пазара, вероятно ще принуди другите играчи да преосмислят цените на своите таблети.

Acer – най-големият доставчик на нетбуци и играч от Топ 3 на световния РС пазар, вече свали цената на своя 10,1-инчов таблет Iconia Tab с 16 GB памет до 450 долара в САЩ.

Очаква се ценовият натиск от тайванските производители да повлияе на таблетите под управление на Android 3.1, които ще бъдат пуснати на пазара през второто полугодие. Според източници от индустрията, средната цена на таблетите ще падне със 100 долара.

Eee Pad Transformer стъпва на платформа Nvidia Tegra 2 с двуядрен процесор на 1.0 GHz. Устройството работи под управление на Android 3.0 Honeycomb и предоставя пълноценна QWERTY клавиатура. Може да се използва в ролята на таблет със сензорен екран или като ноутбук с физическа клавиатура.

по темата: „Asus подпали ценова война при таблетите”

добавете коментар...

  1. saso

    сори за последния коментар,това ми беше в клипборда. Иначе супер таблет – иска ти се да го имаш.

  2. Kiro

    Уникален дизайн.Пожелавам им успех, винаги съм бил фен на Асус.

Коментар