EMC опростява миграцията към облачни решения

Нова технология на EMC позволява на администраторите на данни по-лесно и по-ефективно да управляват файловите масиви от данни. EMC Cloud Tiering Appliance представлява опростено решение за въвеждане на стратегия за разпределено съхранение на данни, която свързва дадена корпоративна информация с най-подходящото и ценово-ефективно място за съхранение, съобщиха от дистрибутора Солитрон.

 

В допълнение, интеграцията на Cloud Tiering Appliance с устройствата за унифицирано съхранение на данни EMC VNX увеличава ефективността и мощта на решението за съхранение на данни в „облаци“. Cloud Tiering Appliance превръща EMC VNX в първата по рода си система за автоматично разпределено архивиране в „облак“, базирано на ИТ политики.

Данните могат да бъдат прехвърляни директно на публични, частни или хибридни „облаци“. Пакетът на EMC за напълно автоматизирано разпределено архивиране (FAST Suite) осигурява оптимизация на производителността за VNX, автоматично управление на данните и намаляване на капиталовите и оперативни разходи. Cloud Tiering Appliance позволява също прехвърляне на данни между различни системи за съхранение на данни.

Решението на EMC намалява капиталовите разходи чрез снижаване на общите експлоатационни разходи, като автоматично прехвърля неизползваните данни към евтини устройства за съхранение на данни или в „облака“. В допълнение, осигуряването на достъп до данните, съхранени на различни места, освобождава капацитет на основното устройство за съхранение, увеличавайки възвращаемостта на инвестициите в устройства за съхранение.

Cloud Tiering Appliance  намалява оперативните разходи чрез пълна прозрачност за администратора на данни и крайните потребители, като се използват автоматични, определени от администратора политики, които се изпълняват по определен график. За крайните потребители файловете изглеждат непокътнати и могат да бъдат отворени незабавно.

Технологията подобрява производителността, като ускорява процеса на архивиране. За целта се въвежда стратегия за архивиране, която премахва неизползваните файлове от процеса на архивиране. В допълнение, освобождаването на място за съхранение на основното устройство може да оптимизира производителността.

Коментар