AOC e2352Phz – достъпен 3D монитор

Компанията AOC подготвя за пазара това лято достъпен 3D монитор с поляризационни очила. Моделът e2352Phz се очаква на цена около 250 евро, според различни източници в интернет.

Повечето стереоскопични монитори в момента се базират на матрица от тип TN, което не пречи да имат цени, сравними с тези на дисплеите с по-качествени матрици, които обаче не поддържат 3D.

Някои производители решиха да улеснят избора на потребителите между 3D и качество на цветовете. Това направи и AOC с модела e2352Phz. Този 23-инчов дисплей има светодиодна подсветка и резолюция 1920х1080 пиксела.

Времето за реакция на монитора е 5 милисекунди, което е достатъчно за бързи игри. Моделът предоставя портове D-Sub, DVI и HDMI.

Триизмерното изображение се формира чрез използване на поляризационни очила. Подобна схема има своите плюсове и минуси в сравнение с очилата с активен затвор, но технически тя е по-проста за реализация, с което се обяснява и ниската цена на e2352Phz.

AOC ще предложи на пазара и модел на монитора в традиционен вариант, с двуизмерна картина. Цената на този модел все още не е известна.

Коментар