D-Link навърши 25 години, обещава още иновации

Доставчикът на комуникационни решения D-Link чества днес своята 25-годишнина. Създадена през 1986 година като разработчик на адаптери, D-Link се разраства бързо до световен мрежов гигант.

Мрежовите технологии се промениха драстично през последните 25 години. Първоначално запазена територия само за правителството и академичните среди, сега те оказват влияние върху всеки аспект на ежедневието ни, посочват от D-Link.


Тони Цао, CEO на D-Link, вярва, че иновациите на компанията ще са в основата на мрежовите технологии и в следващите 25 години
 

Нарастващата роля на мобилните и облачните услуги в световен мащаб затвърдиха нуждата от надеждна мрежова инфраструктура. D-Link отговаря на това предизвикателство с гъвкави предложения: цифрови технологии, които позволяват на домашните потребители да използват напълно предимствата на т.нар. „частен облак”, а на компаниите и ИТ администраторите да управляват и развиват сигурни мрежи и услуги от следващо поколение.

В унисон с развитието на мрежовата индустрия и миграцията към нови стандарти, D-Link сертифицира всички свои нови продукти по критериите за пълна IPv6 съвместимост. Някои от безжичните маршрутизатори на компанията първи получиха IPv6 Phase 1 сертификация от IPv6 форума още през 2006 година. От тогава D-Link е получила официалната гаранция за съвместимост за всичките си управляеми комутатори, включително и пълната гама Smart суичове. Layer 3 устройствата на компанията към момента поддържат IPv6 рутиране на трафика в допълнение на възможностите за управление по новия стандарт.

D-Link поставя акцента и върху зелените технологии за защита на околната среда и намаляване консумацията на електроенергия. Преди няколко години, подобно на текущите IEEE зелени стандарти, бе разработена сертификацията D-Link Green, която дава възможност на бизнеса да внедрява енергийно ефективни технологии.

D-Link бе първият доставчик, произвел и предложил на пазара Wi-Fi рутери за дома с логото Green, които могат да спестят до 40 процента от използваната за захранване електроенергия. При ратифицирането на зеления стандарт от IEEE през октомври 2010 г. D-Link вече бе представил свой комутатор, изцяло съвместим с тези изисквания.

Новата разработка на D-Link – Auto Surveillance VLAN, насочена към малкия  и средния бизнес, пък подчертава потенциала на компанията като доставчик на цялостни решения. Подобна възможност за комбинация между IP базирано видео наблюдение и информационни мрежови услуги е атрактивна за бизнеси, търсещи ефективна оптимизация на ИТ бюджетите.

D-Link е доставчик и на решения за сектора на мобилните комуникации. С все по-мащабното разпространение на мобилни станции, дори и на такива директно в домовете и офисите, технологиите на D-Link осигуряват комуникация между отделните мрежови нива. Компанията вижда отличен шанс в среда, в която доставчиците на услуги постепенно изоставят наземните телефонни линии и кабелната свързаност за сметка на изцяло IP-базирана инфраструктура.

Освен традиционните решения за цифрова свързаност, D-Link предлага и множество продукти от следващо поколение, които допълват покупката на популярни потребителски устройства като HD телевизори и таблети. Специално внимание привличат хитовото устройство Boxee Box и рутерите SmartBeam. Те са част от набиращата популярност концепция „четири екрана, един облак”, която точно илюстрира силната свързаност и взаимодействие между смартфони и таблети и фиксирани устройства като настолни компютри и HD телевизори.

„Поведението на потребителите се променя динамично и това, което отчитаме в момента, е ясна тенденция за технологична конвергенция. Подобна среда на взаимодействащи си устройства дава множество възможности за нашата компания в ролята и на доставчик на решения. В D-Link стоим зад ангажимента да развиваме иновативни продукти, които ще оформят бъдещето на мрежовите технологии през следващите 25 години”, заяви Тони Цао, главен изпълнителен директор на D-Link, по поводи юбилея на компанията.

Коментар