Intel показа над 10 таблета с Android

Над 10 таблета, работещи под управление на операционна система Android 3.0, показа Intel на изложението Computex 2011 в Тайпе, Тайван.

Всички нови устройства са проектирани на основата на хардуерна платформа Oak Trail с процесор Atom Z670, събщи www.engadget.com.

Изданието отбелязва, че производителността на Green Ridge, Marco Polo 2, Carrot, Quanta QXZI и останалите прототипи не е на добро ниво, тъй като платформата на Intel все още не е готова за използване с Android.

Intel уверява, че процесорите Atom ще се развиват по-бързо, отколкото предполага закона на Мур. В близките три години тези енергийноефективни чипове ще преминат от 32- на 22-нанометрова технология, а след това – на 14 нм.

Компанията обещава нарастване на производителността на Atom и по-нататъшно намаляване на енергийната консумация.

по темата: „Intel показа над 10 таблета с Android”

добавете коментар...

  1. Razor

    До #2 kiro666
    според мен именно това ще е възможно с Windows 8. Той ще поддържа ARM процесори(не само Intel и AMD – x86). Tакива процесори се ползват в смартфоните и повечето таблети, защото горят по-малко ток и са по-евтини за производство. В случая Microsoft дори ще дадат възможност за изява на тези процесори в desktop средите. Това не се харесва на Intel и се опитват по всевъзможен начин да ни убедят, че бъдещето е Atom и x86.

  2. kiro666

    Интел се стараят да не игнорират Андроид, все пак има голям потребителски интерес към него, а за много хора Андроид осигурява повече от това което ползват на един настолен компютър. Аз обаче предпочитам, таблет който пълноценно може да работи с Уиндоус 7, Линукс или друга десктоп ОС, поне в продължение на 6 часа.

  3. Razor

    Браво Intel, ползвайте си Android ама Microsoft ще ви покажат как се прави.

Коментар