Нова версия на Opera синхронизира пароли

Норвежкият разработчик Opera Software пусна бета версия на браузъра Opera 11.50, в която основната новост е възможността за сигурна синхронизация на пароли. Опцията може и да бъде изключена, ако потребителят пожелае.

Версия 11.50 бета включва технология Opera Next, която дава възможност повече потребители да тестват новите версии на браузъра. Ако досега хората се страхуваха да инсталират алфа и бета версии, заради риска от проблеми, то вече могат да експериментират безопасно с две версии на Opera на една система.

Opera Next позволява инсталиране на тестови издания на браузъра, които не засягат стабилността на основната версия. Технологията позволява също обновяване на алфа и бета версиите.  

Значително нововъведение в Opera 11.50 бета е и възможността за разработка на разширения за експрес-панела. За първи път подобни разширения, които са гордост за Opera Siftware, бяха представени във версията Opera 11. Разработчиците могат да добавят в експрес-панела ленти с новини, информация за времето, известяване за нови съобщения в е-пощата и социалните мрежи и друго динамично съдържание.

Потребителите могат да са спокойни, че разширенията няма да забавят работата на браузъра, тъй като всички нови приложения се проверяват от модератор и ако е необходимо, се доработват.

Даунлоуд: Opera 11.50 бета

Коментар