Китайски гигант дава рамо на Windows Phone

Китайският гигант в телекомуникационния бизнес Huawei може да даде сериозен тласък на мобилната ОС Windows Phone. Компанията планира да пусне смартфон с операционната система на Microsoft, съобщи slashgear.com.

Huawei е вторият голям играч от Китай, който вероятно ще поддържа Windows Phone. По-рано Microsoft представи за свой партньор и китайската компания ZTE, която ще предлага смартфони с Windows Phone Mango. Подобни партньорства обещават евтини WP устройства.

В интервю за ZDNet маркетинг мениджърът на Huawei Виктор Ксу разкрива, че са водени многократни преговори между неговата компания и Microsoft. Китайският производител следи как реагира пазарът на новата мобилна платформа, преди да вземе окончателно решение.

Партньорството на Microsoft със ZTE е важна стъпка за развитие на мобилния проект Windows Phone. Китайската компания специализира в бюджетните решения, които се доставят и под чужди марки.

По-рано тази година Microsoft сключи стратегическо партньорство с Nokia, която обеща да обхване всички ценови сегменти с Windows Phone устройства. Включването на Huawei в играта ще ускори процеса на налагане на мобилната платформа.

Коментар