COMPUTER 2000 ще разширява позициите си на ИТ пазара

Активизиране в нови пазарни ниши и разширяване на позициите си в традиционни сегменти обяви дистрибуторът COMPUTER 2000 на дилърски семинар в Балчик. В частност, компанията ще разчита на продуктовата линия Privileg, която осигурява стабилно търсене и „здравословен” марж на партньорите, както и на партньорствата с водещи световни марки, подчерта Станислав Костадинов, управител на дистрибутора.

Добър прием у нас намират утвърдени модели мултифони като Privileg TV10 и TV3, популярните смартфони с операционна система Android 2.2 – Privileg SM1 и SM6, и новият представител на линията – Privileg SM2 с голям 4,3-инчов екран и удобна функционалност.

„Освен разнообразната гама телефони у нас успешно се реализират и Privileg GPS навигаторите, а в последно време се опитваме да навлезем и на пазара на Android таблети с ценово изгодни предложения Privileg MID-8 и Privileg MID-10, съответно с 8- и 10-инчови екрани и интегрирана GPS навигация. Сред новите възможности трябва да отбележим и мобилните баркод-четци, подходящи за превозвачи и куриерски фирми”, каза Станислав Костадинов.

Традиционен за COMPUTER 2000 е бизнесът с принтери, МФУ и консумативи. Компанията предлага устройства на Lexmark и Xerox. Новост през настоящата година са LED устройствата Lexmark в цветния А3 сегмент, които бяха представени от Бранимир Иванов, „channel” мениджър на Lexmark за България.

В последното поколение мастилено-струйни принтери Lexmark пък е вградена технологията Vizix, те работят с 4 отделни мастилници, позволяващи оптимизация на разходите на печат, и използват WiFi комуникация. Сред най-новите устройства изпъква моделът Genesis S815 с атрактивен дизайн и функционалност и тъчскрийн интерфейс.

В професионалния клас моделите Pro 209 и Pro 901 се отличават с ниска себестойност на черен печат под 2 стотинки/страница, 5 години гаранция и доживотна консултация по телефона.

При Xerox устройствата акцентът бе поставен върху цветните принтери и МФУ от стартов клас Р6000 и Р6010n – модели с достъпна цена и същевременно въоръжени с технологичните възможности на високия клас продукти, поясни Ася Кръстева, продуктов мениджър в COMPUTER 2000.

В средния клас като бестселъри се очертават принтерът Р6500 и МФУ Р6505, както и монохромните лазерни мултифункционални машини А3 формат 5016 и 5020.

Партньорската програма за оторизиране на Xerox риселъри Xtra Club носи конкретни предимства и отстъпки за дилърите при постигане на определен обем продажби, подчерта Мария Михова, риселър мениджър в Xerox България.

COMPUTER 2000 е изключителен дистрибутор на средства за защита на McAfee. „Наистина е важно не просто да имаме инсталирана антивирусна програма, а да разполагаме с гама интелигентни решения за защита. В съвременния свят се налага да анализираме в реално време огромно количество заплахи от различни посоки”, заяви Крижтоф Халгас, „channel” мениджър за източноевропейския регион на компанията.

Новите партньорски програми на McAfee осигуряват всички предимства, които носи сертифицирането на продуктите на фирмата: гарантирани отстъпки, безплатни пакети и маркетинг фондове за развитие на бизнеса.

С телеконферентна презентация в семинара се включи Дариуш Ярецки, „channel” мениджър за България в Acronis Inc. Производителят на решения за защита на данните и възстановяване от сривове подчерта предимствата на Acronis на фона на съвременните предизвикателства – многоплатформени среди, виртуализация, облачни услуги.

Дилърската среща се оказа едно от първите събития в Европа, на които бе обявен продуктът Acronis Backup & Recovery 11, с официален пазарен старт на 21 юни. До края на юни компанията осигурява безплатна поддръжка и ъпгрейд на Acronis Backup & Recovery 10 към новата версия на продукта.

В Балчик бяха представени и нови компютърни аксесоари с марката Genius. Диана Манчевска, продуктов мениджър в COMPUTER 2000 обърна специално внимание на моделите Genius Ring Mouse – един новаторски продукт с формата на пръстен, който позволява контрол на компютър удобно, от разстояние до 10 метра. Мишката Pen Mouse под формата на писалка пък осигурява ново преживяване за контрол над курсора в режим на работа, с наклон до 85 градуса.

KYE Systems, производител на домакински уреди, представи на семинара интелигентен домашен робот AiBOT, който запазва дома чист, без много усилия.

Коментари по темата: „COMPUTER 2000 ще разширява позициите си на ИТ пазара”

добавете коментар...

  1. :(

    А и нямат резервни части 🙁

  2. Опарил се

    … от Привилег и предложението на Комп 2000 за сервиз. Абсолютно аругантно държане на служителите, с които говорих. Безумно дълги срокове за сервиз и цена – като за нов телефон произведен от тях … И ако с такива боклуци мислят да превземат пазара – да са живи и здрави!

  3. :)

    Всеки в тая страна е дистрибутор 🙂 Само клиентите са малко…
    Иначе е ясно на всички че бай ви Станислав го крепят китайските хоум-мейд продукти Privileg с които Българина с невероятно ниската си заплата може да си позволи смартфон :)…..дето се вика Смарфон…ама Привилег или Привилег…ама Смартфоон 😉

Коментар