HP гарантира нисък капацитет за съхранение на данни

HP стартира гаранционна програма, която позволява на клиентите да намалят с 50 и повече процента необходимия капацитет за съхранение на данни. HP Get Thin Guarantee Program предполага замяна на наследеното оборудване с 3PAR Utility сторидж на HP.

Като част от конвергираната инфраструктура на HP, системите за съхранение на данни 3PAR използват специализиран хардуер за реализацията на технологията Thin Provisioning.  В комбинация със софтуер HP 3PAR Thin Conversion се постига оптимизиране на използваното дисково пространство.

Като резултат, необходимото досега място за съхранение на данни се редуцира с 50 и повече процента, твърди HP. Освен това се намалява и употребяваната електроенергия, както и времето, необходимо за администриране на сториджа, с близо 90%.

Съгласно Гаранцията, всеки участник в програмата, който не намали с 50 и повече процента необходимия капацитет за съхранение на данни, ще получи допълнително дисково пространство и нужния софтуер и поддръжка от страна на HP, с което да се компенсира разликата.

„Гаранционната програма на HP „Get Thin” дава възможност на клиентите много бързо да усетят огромната разлика, която настъпва в бизнеса им при внедряване на виртуализирани дискови масиви”,  коментира Борис Накев, директор „Сървъри, системи за съхранение на данни и мрежови решения” в HP България.

Гаранционната програма „Get Thin” е достъпна за клиенти по цял свят чрез HP или чрез локални партньори на компанията. Съгласно условията, квалифицираните участници могат да закупят който и да е модел на HP 3PAR Storage System заедно с HP 3PAR Thin Conversion и HP 3PAR Thin Provisioning софтуер.

Коментар