Xerox поглъща компания за управление на печатни услуги

Xerox придоби базирания във Великобритания доставчик на печатни, консултантски и софтуерни решения NewField IT. Така компанията ще разшири портфолиото си за управление на печатни услуги (Managed Print Services – MPS), предназначени за организации от всякакъв мащаб.

Консултантските и софтуерни услуги на NewField IT помагат за по-бързото внедряване на MPS. Например, софтуерният пакет Asset DB създава визуална карта на разпределението на етажа, която служи за оптимално позициониране на принтерите и мултифункционалните устройства. Чрез комбиниране на тази визуална карта с база данни, която  проследява моделите на използване на печатащите устройства, потребителите управляват документните процеси и оптимизират цялостния разход за печат.

С добавяне на услугите на NewField IT към вече съществуващото портфолио с MPS решения, потребителите могат да редуцират разходите и по-ефективно да управляват печатните процеси.

NewField IT ще оперира като изцяло притежавано от Xerox дъщерно дружество. Съучредителите му Робърт Нюри и Джеймс Дъкенфилд ще продължат съвместно да ръководят дружеството. NewField IT ще запази името и седалището си в Туикенхам, Великобритания, както и подразделението си във Филаделфия, САЩ. Всички служителите на NewField IT  ще продължат да работят като част от компанията.

Коментар