Мониторите Super LEDTM IPS на LG взеха първа награда от асоциация TIPA

LG Electronics обявиха, че два SUPER LEDTM IPS (In-plane Switching) монитора са получили награди за „Най-добри фото монитори в нисък клас“ за 2011 година от асоциация TIPA. Наградите бяха връчени на специална церемония, която се проведе в Истанбул, Турция.

Асоциацията TIPA отличи мониторите IPS231 и IPS236 заради способността им за прецизно изобразяване на цветовете и широкия им ъгъл на видимост. Тези характеристики са постигнати чрез комбинация от бързо светодиодно задно осветяване (LED backlight) и отличната IPS технология на панела, като е отчетена и достъпната цена на продуктите. Все повече любители и ентусиасти оценяват и търсят тези функции, защото с тях те могат да се наслаждават на перфектното качество на видео и фото съдържание.

„LG беше една от първите компании, които започнаха да разработват IPS панели и това, че получаваме награда именно за тази технология, ни прави изключително щастливи”, каза Си-хван Парк, вицепрезидент на дивизия „Монитори“, LG Home Entertainment Company. „Уверени сме, че технологията за монитори LED IPS ще има изключително голям успех и сме благодарни за признанието, което получаваме в отговор на усилията си”.

В TIPA членуват 29 списания от 13 страни, което я прави една от най-големите и влиятелни медийни асоциации за фотография и изображения по света. Всяка година редакторите, членуващи в TIPA гласуват за 40 най-добри продукта, представени на пазара през последните 12 месеца. При оценяването им те взимат предвид тяхната иновативност, използването на последните технологии, дизайн, практичност и цена.

Мониторите IPS231 и IPS236 осигуряват оптимално качество на картината без промяна в цветовете, като същевременно предлагат широк ъгъл на видимост. IPS236 има усъвършенстван дизайн, подходящ за домашна употреба, а IPS231 разполага с ергономичен дизайн и със стойка, позволяваща регулиране на височината и наклона на монитора, което го прави подходящ за фотографи и графични дизайнери.

Дисплеите SUPER LEDTM IPS са част от SUPER LED серията монитори на LG. Тя е създадена на базата на изключителната технология на компанията, която предлага четири основни качества: супер тънък дизайн, супер качество на картината, супер широк ъгъл на гледане и супер енергийна ефективност.

Коментар