Френските медии “режат” Facebook и Twitter

Регулаторните органи във Франция забраниха споменаване на имената на Facebook и Twitter в радиото и телевизията. Изключения ще се правят само в случаи, когато предаванията са посветени на въпросните социални мрежи, съгласно постановление, за което съобщава venturebeat.com.

На практика забраната означава, че радио и телевизионните предавания не могат да се позовават на Facebook и Twitter при отразяване на събития. Въведаната мярка цели всички компании да бъдат при еднакви условия  – споменаването на Facebook и Twitter поставя тези две фирми в по-изгодна ситуация спрямо останалите социални мрежи, смятат регулаторите.

„Защо трябва да даваме предимство на Facebook и Twitter, които струват милиарди долари, докато други социални мрежи се борят за признание”, пита реторично представителят на Висшия съвет по аудиовизуализация Кристина Кели. Според нея, това е нарушение на правилата на конкуренцията.

по темата: „Френските медии “режат” Facebook и Twitter”

добавете коментар...

  1. roast_boy

    @Хахахахахахаха! КУКУМИЦИНИ са тия :DDD бога ми що за кретен си? Нищо не ти се разбра. Много ясно че трябва да се забрани. То всяка втора новина е от рода на Бай Пешо направи група във ФЕЙСБУК за стимулиране на говедовъдството в Странджа или пишете ни в страница във ФЕЙСБУК и тем подобни. Рекламата се пуска само когато е ИЗРИЧНО обявена! Евала им правя на французите, дано наще умници от СЕМ земат пример, ама на дали.

  2. 1

    Пълна дебилщина!

  3. Хахахахахахаха! КУКУМИЦИНИ са тия :DDD

    Абе Саркози е ПЪТНИК БЕ! Той е като Путин и Камерън и Берлускони и републиканците и Буш бре – ТОЙ ИСКА ОГРАНИЧАВАНЕ и ЗАТВАРЯНЕ! Иран и Китай са още по-контрастни луди интернет самостоятелен и цензори! Това са фалиращи отиващи си политици и мераци. Имат – нямат 1 година. Шантави са. И вероятно корумпирани.
    Не са за отвореност на знанията и ума на хората, а за затваряне. Само Света Инквизиция им требва. Службите им за сигурност изпъляват тая роля. Бахти тъпите.

  4. Razor

    Глупости на търкалета. Бъркат причината със следствието. Дават ги по телевизията защото са по-добри, а не понеже ги дават по телевизията са станали повече от другите. По този начин няма да увеличат посещенията в другите социални мрежи. Да не говорим, че в случая се потъпква конкуренцията в лицето на Facebook и Twiter. Като са добри дай да ги натиснем малко(wtf). И в този ред на мисли можем да спрем да говорим и за Microsoft, Google, Skype …

  5. Светльо

    Време беше …

Коментар