Microsoft подготвя собствен таблет

Microsoft планира да пусне таблет под собствена търговска марка. Устройството се очаква на пазара в края на 2012 година, съобщи digitimes.com. Информацията не е потвърдена официално от компанията.

Предполага се, че таблетът на Microsoft ще работи под управление на наскоро представената операционна система Windows 8. Устройството се разработва съвместно с Texas Instruments и неназована тайванска компания.

Таблетът ще стъпи на хардуерна платформа от TI и ще се сглобява от тайванския партньор на Microsoft.

И други компании ще произвеждат таблети с операционна система Windows 8. Прототипи на подобни устройста вече показаха Foxconn, Wistron, Quanta, Dell, Asus и др. Новата ОС се очаква през 2012 година.

по темата: „Microsoft подготвя собствен таблет”

добавете коментар...

  1. Христо

    Хубаво разсъждавате, но пропускате факта, че тук става въпрос не за устройство с мобилна операционна система, а за такова с хибридна, ако може така да се изразя. Ако сега развитието на мобилния Уиндоус се спъва от липсата на приложения, то с 8-цата нещата едва ли ще са в подобна светлина. Това е и кредото на новата ОС. Е, кажете ми сега, има ли операционна система с по-широк избор от софтуер от Уиндоус? С ХромОС Гугъл се опитват да компенсират липсата си в десктопите и лаптопите, но все си мисля, че нещата няма да се развият толкова главоломно. Облачните услуги и приложения може да са от бъдещето, но телекомуникационните връзки са си все още от настоящитето, а Инернет и без тях издъхва, какво остава, ако всичко от РС се изнесе в облака. Та, малко избързвате (мнение), като пращате Майкрософт в пенсия.

  2. ceco

    Ама то хубава година – 2102, (браво ) то дотогава, я камилата я ……

  3. Мишо

    При тази конкуренция на пазара само служителите на MS ще си го ползват тоя таблет и то по принуда!

Коментар