Внедряването на ERP в ХВП сектора изисква индивидуален подход

Както при всички други проекти, внедряването на система за управление на бизнеса в компания от хранително-вкусовата промишленост (ХВП) изисква индивидуален подход, посочи Калин Цветанов – управител на Intelligent Systems Bulgaria, на вчерашната конференция „ИТ в хранително-вкусовия сектор”.


Георги Ранделов, изпълнителен директор на Майкрософт България, откри конференцията "ИТ в хранително-вкусовата промишленост"

"Трябва да се анализират внимателно всички бизнес процеси, да се оценят правилно нуждите на дадената компания, за да се избегнат колкото се може повече препятствия при внедряването. Дейностите на компаниите от ХВП са комплексни и е важно всички да бъдат обхванати в единна платформа, за да се гарантира тяхното успешно протичане", коментира Цветанов.  

Решенията от семейството Microsoft Dynamics са най-предпочитаните системи за управление на бизнеса в България с 38% пазарен дял за 2010 година, обяви Георги Ранделов – изпълнителен директор на Майкрософт България, позовавайки се на данни от проучване в сектора на агенция CBN Pannoff, Stoytcheff & Co.

"Това е резултат от факта, че те са фокусирани към постигане на основните цели, търсени от бизнеса и организациите – подобряване на бизнес процесите, оптимизиране на корпоративните разходи и увеличаване на ефективността на служителите", каза Ранделов, като отдаде успеха и на високото ниво на услугите, свързани с внедряване и поддръжка, които партньорите на Майкрософт предлагат.

Бизнесът от сектора на ХВП може да се възползва от възможностите за финансиране на проекти по внедряване на ISO стандарти и ИТ технологии и иновации, чрез усвояване на средства от европейски фондове, подчертаха от консултантска компания Интер Консулт Груп (ICG).

Конференцията бе организирана съвместно от Майкрософт България, Intelligent Systems и ICG. Тя е част от поредицата специализирани бизнес събития, предназначени за компании от ключови за икономиката на страната сектори.

Коментар