М-Тел и Nokia реновираха детски площадки

През ноември 2010 година М-Тел и Nokia се обединиха зад благотворителна инициатива в помощ на две детски градини в столицата, които се нуждаеха от реновиране и обезопасяване на площадките за игра.

Представителите на двете компании, в присъствието на кмета на район „Лозенец” Прошко Прошков и заместник-кмета на София по “Култура,образование, спорт и превенция на зависимости” Христо Ангеличин официално откриха първата завършена площадка, тази на и 19 ЦДГ „Света София”.

Детските заведения, чиито площадки за игра бяха ремонтирани и обезопасени са 166 ЦДГ “Веселушка” и 19 ЦДГ „Света София” в квартал „Лозенец”. Те бяха посочени от Столична община като крайно нуждаещи се от ремонт и модернизиране. В четвъртък ще се състои и официалното откриване и на другата детска площадка в 166 ЦДГ “Веселушка”.

Почти месец преди Коледа, в името на каузата беше създадено специално коледно приложение "Christmas MMS". Приложението на Nokia съдържаше 16 рисунки, изработени от децата в двете градини специално за инициативата. То даваше възможност на всеки Nokia потребител да изпрати коледна картичка на близки и любими хора под формата на MMS. Приложението беше безплатно за потребителите и можеше да бъде изтеглено от OVI Store на Nokia, директно на мобилния телефон.

За всяко изтегляне на приложението М-Тел и Nokia дариха 1 лев за каузата.

Коментар