Симеон Дянков ще отговаря на въпроси на ИТ бизнеса

Министърът на финансите Симеон Дянков ще отговаря на въпросите на ИТ бранша по време на среща-дискусия „Реалните инструменти на е-управлението – ролята и мястото на ИКТ бранша в осъществяване на работещо е-правителство”. В дискусията, организирана от БАИТ на 15 юни в Шератон, ще участват също Томислав Дончев, министър по управление на средствата от ЕС и Първан Русинов, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.


Симеон Дянков ще дискутира с ИТ бизнеса проблемите на е-управлението (сн. minfin.bg)
 

Срещата цели чрез публичната дискусия между представителите на държавната администрация и ИКТ бранша да се очертаят ясни стъпки, чието предприемане е жизнено необходимо за бизнеса и държавата като цяло. Тричасовото събитие ще се стреми да въвлече в активен диалог с реални резултати ИКТ бизнеса у нас, от една страна, и представителите на централната и на местната администрация, от друга.

Гости на дискусията ще са още Марияна Велкова, изпълнителен директор на ИАНМСП, Валери Борисов, директор на дирекция "Електронно управление" в МТИТС, Марин Кавръков, областен управител на ОА Сливен, Георги Ранделов, изпълнителен директор на Майкрософт България, Цветан Мутафчиев, изпълнителен директор на Телелинк ЕАД и Атанас Добрев, главен финансов директор на Виваком.

Коментар