Община Пещера въведе е-услуги за гражданите

Гражданите на Община Пещера вече имат достъп до електронни административни услуги. Системата за електронно управление (СЕУ) дава възможност за заявяване на административни услуги, заплащане и получаване на резултата, без да е необходимо присъствие на представител на заявителя на услугата в сградата на общината.

Решението позволява да се заявяват административни услуги от всяко място на света и по всяко време на денонощието. Резултатът може да се получи по електронен път или да бъде доставен от куриер, а услугата да бъде платена онлайн.

Системата за е-управление на Община Пещера дава равен достъп на представители на уязвими групи и хора с увреждания при работа с нея.

Общината разполага със сървърен блок с криптографски елементи, който осигурява 24/7 безотказност на е-услугите. В сградата на общината и в кметствата на с. Радилово и с. Капитан Димитриево са поставени компютърни терминали, които позволяват достъп до електронните административни услуги и търсене на информация в интернет.

СЕУ е реализирана по проекти, финансирани по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирани от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Изпълнители на проекта са компаниите Контракс и Гравис България.

Коментар