Business Intelligence системите ще са следващата вълна внедрявания у нас

Уникалното предимство на BI софтуера е в извличането на статистически данни от всички възможни източници, които да се превърнат в основа на задълбочени анализи за ефективно подобрение на процесите в компанията и управление на продуктовия потенциал.

Консултантите от международната компания ЛЛП груп, ще проведат на 17-ти юни специализиран семинар за тенденциите в продуктите на пазара и презентация на едни от най-добрите разработки в областта – решението на американския софтуерен гигант Инфор – Infor Performance management и нашумелия у нас с бързия си период на внедряване софтуер QlikView.

За да може да се проследят детайлно процесите на анализиране, отчетност и бюджетиране, бизнес консултантите ще покажат нагледно, чрез ролева игра как Мениджърът по продажби планира своята година в цифри и как предварително успява да разбере по какъв начин всяка една промяна би се отразила на общото финансово състояние на компанията, създавайки “What If” сценарии за възможните ситуации на пазара. Нагледно ще се покаже и моделът bottom to top бюджетиране като един от консултантите ще влезе в ролята на ИТ Мениджър, за да демонстрира на какви анализи и исторически данни стъпва при създаването на бюджета за своя отдел. Финансовият мениджър от своя страна ще обобщи събраната информация и нанесе финални корекции или ще се съобрази с исканията на своите колеги.

„В повечето компании, без значение дали малък, среден или голям бизнес, данните и ключовата информация се съхраняват  локално. Това прави актуализацията й обемна и непосилна работа, често с голям риск от човешка грешка, а отчетността е превърната в болезнен процес“ – споделя Ирина Илиева, старши консултант в ЛЛП Груп. „Модерният мениджмънт трябва да се стреми да инвестира времето си в анализ на тези данни“.

Основната цел е демонстрация на бързината, с която се обработват данните и изготвят отчетите или бюджета, когато тези данни се съхраняват в т.нар. кубове (OLAP бази данни). За разлика от релационните бази данни, тук информацията се съхранява обобщена и извличането й за последващи анализи не отнема време.

Коментар