ICB участва на Първия Партньорски Форум за Информационни Технологии

ICB-Интерконсулт България участва на първия партньорски форум за информационни технологии, част от Черноморската Инвестиционна Програма на ПРООН който се проведе нa 9 и 10 юни , 2011 г. в  Букурещ, Румъния.Черноморската Инвестиционна Програма на ПРООН, в сътрудничество с румънската асоциация за информационни технологии и ATIC, организира първия партньорски форум за ИКТ и услуги "Connect.

Целта на Черноморската Инвестиционна Програма  е да развива икономическа интеграция между страните от Черноморския регион. Форумът привлече повече от 100 частни предприятия в ИКТ, представляващи 12 страни в региона, на които бяха организирани B2B срещи.

ICB представи  SAFE FAMILY – банков софтуер, който управлява цикъла на обработка на парите (регистриране, транспортиране и преброяване на т.нар. „ценни пратки”). SAFE FAMILY автоматизира тази дейност и до 10 пъти подобрява производителността в процеса. Важното е, че този софтуер изключително допринася за проследимостта на движението на парите и практически намалява до минимум възможностите за грешки, злоупотреби и измами. Опитът на ICB за този проект стартира преди повече от 10 години в Норвегия и това е една от първите и собствени марки. Понастоящем SAFE FAMILY е популярен не само по света, но и в България, и се радва на много потребители – предимно преброителни дружества и търговски банки. Само в България, посредством този софтуер се обработват над 2 млрд. лева банкноти и монети всеки месец. В нашата страна SAFE FAMILY е закупен от клиенти като ДКУ, Райфайзенбанк България, Уникредит Булбанк, ОББ, Експрес Банк, Емпорики Банк и др.

 На форума решението на ICB предизвика сериозен интерес на потенциални партньори от Румъния, Гърция, Русия, Грузия, с което очакваме компанията да навлезе по-активно на ИТ пазара в страните от черноморския регион.

Коментар