Георги Черкин концертира с HD качество през мрежата на М-Тел

Мобилтел е първият телеком оператор в България и 21 в света, който ще предложи на своите клиенти разговори с HD (high definition) качество. Новата технология, с която мрежата на оператора е подобрена, позволява качеството на телефонната връзка да бъде кристално ясно и реалистично, така сякаш човекът с когото разговаряме е в стаята с нас.

Висококачественият звук ще позволи на клиентите на Мобилтел да провеждат телефонен разговор без никакви смущения в сигнала и да чуват ясно всяка дума, дори ако се намират в шумна среда.

Пианистът Георги Черкин, концертирал в най-престижните зали по света, като Auditorio в Рим, Musikhalle в Хамбург, Convention Center в Окинава, Kaufmann Concert Hall в Ню Йорк, Palais des Beaux Arts в Брюксел изпълни произведение с кристално качество. Произведението беше „пренесено” с HD качество през мрежата на Мобилтел и предадено посредством мобилен телефон до слушателите. По време на лайв демонстрацията присъстваха медии и партньори на телекома.

Новата технология е вече активна в мрежата на Мобилтел в цялата страна, където има 3G покритие. Клиентите могат да се възползват от предимствата й напълно безплатно, без регистрация или допълнителни активации.

Технологията се поддържа от следните модели телефони, налични в М-Тел магазините: Nokia C7, Nokia E7, Nokia N8 и Sony Ericsson Experia Arc (който ще бъде в продажба от юли в търговската мрежа на М-Тел).

по темата: „Георги Черкин концертира с HD качество през мрежата на М-Тел”

добавете коментар...

  1. dd

    изглежда статията не сте я разбрали мили дами. Хората просто ви казват че увеличават качеството на звука, който ще се предава по мрежата им и толкоз. Концерта е само демонтстрация… чисто и просто ще се чува по-ясно като говорите с другите хора… а за да се случи ще трябва да си купите относително скъп телефон…. тази услуга се предлага от Ориндж от половин година, в Япония от много по-отдавна.

  2. Нора

    не знаех, че HD качество може да минава и през мобилен телефон, но съм доволна, че има такава възможност.

  3. Крис

    Наистина много яко звучи през хай дефинишън. Тази технология е бъдещето.

  4. Ива

    Всеки заслужава да слуша хубава музика HD качество. С напредването на технологиите се вижда как невероятни концерти, например, могат да се слушат на по-високо качество и това е страхотно.

Коментар