D-Link намалява забавянията в комутаторите

D-Link обяви два нови комутатора тип шаси, които предлагат на бързо растящите компании функционалност от корпоративен клас на цената на стартови решения. DGS-6600 и DGS-7100 са отговор на тенденцията на намаляващи ИТ бюджети и същевремeнно нарастващ обем от информация.


Новият шаси комутатор DGS-6600 намалява забавянията на трафика чрез т.нар. дистрибутивна неблокираща архитектура

„Развиващите се бизнеси често остават без избор, когато трябва да надградят мрежовата си инфраструктура в унисон с динамиката на дейността. С разрастване на мрежата и броя на приложенията, които работят в нея, потребителите трябва да избират между безкрайно физическо добавяне на комутатори в стак или цялостна и скъпа подмяна с нов суич от корпоративен клас. С появата на DGS-6600 и DGS-7100 бизнесът получава решения, оборудвани с функционалност от висок клас, които защитават ефективно инвестицията и отговарят динамично на променящите се условия”, заяви Кевин Уен, президент D-Link Европа.

Обикновено шаси комутаторите се базират на архитектура, която кара целия трафик да минава през контролния модул и по този начин да страда от сериозни забавяния в критични ситуации. При DGS-6600 и DGS-7100 това се избягва с т.нар. дистрибутивна неблокираща архитектура, която разпределя трафика между отделните модули, така че не е необходимо целият трафик да преминава през контролния модул, т.е. всяка от вложените в шасито карти контролира и насочва информационния поток директно към съответните работни станции.

Новите комутатори на D-Link идват с добре познатия от стартовите xStack предложения потребителски интерфейс и предлагат лесна конфигурация и управление, без нуждата от разходи за допълнително обучение на администраторите.

Устройствата осигуряват плътност на портовете, достъпност и защитеност на мрежата от най-висок клас – нещо, което обичайно се наблюдава само в скъпите корпоративни решения, подчертаха от D-Link.

Потребителите защитават ефективно инвестицията си в тези комутатори с възможността да надграждат мрежата и услугите върху нея: налични са слотове с четири позиции за допълнителни платки и широк избор от типове портове и скорости. По този начин бизнесът може с разрастването си лесно да внедрява и използва нови услуги с гарантиран QoS като IP гласови приложения, видео конференции и IP-базирано видео наблюдение, при това без да е необходимо добавяне на нови комутатори към мрежата.

DGS-6600 и DGS-7100 са подходящи за внедряване в мрежите на малки и средни бизнеси, образователни институции и държавни организации, осигурявайки високи скорости и непрекъсваема производителност, посочиха от производителя.

Коментар