EIZO Foris FS2332 – качествен монитор за дома

Производителят на висококласни монитори Eizo обяви нов модел за домашна употреба. Foris FS2332 предоставя 23-инчов панел от тип IPS със светодиодна подсветка (LED) и резолюция  1920х1080 пиксела.

Към плюсовете на монитора могат да се причислят широкият зрителен ъгъл от 178° (при понижено съотношение на контраст 10:1) и ниската енергийна консумация, която е 20 вата при типично натоварване.

Времето за реакция на IPS матрицата отстъпва малко на аналозите с матрица TN, като при преход между степени на сивия цвят е 6 милисекудни, а от състояние на бездействие към активност е около 16 ms.

Foris FS2332 има контраст 1000:1, яркост 250 cd/m2 и 10-битова гама корекция, поддържа 16,7 милиона цвята. Новата функция Smart Resolution анализира изображението за наличие на шум и размиване и, ако е необходимо, минимизира тези ефекти. Технологията работи избирателно, като оптимизира с приоритет видео за сметка на текст.

Мониторът идва с четири предварително установени профила (Cinema, Paper, sRGB и Game) и два потребителски. Софтуерът ScreenManager Pro може да сменя профилите автоматично при пускане на различни приложения и да настройва параметрите, без да се влиза в екранното меню.

Foris FS2332 разполага с входове HDMI, DVI-D и D-Sub, стереоговорители с мощност по 0,5 вата и изход за слушалки.

Новият монитор на Eizo се очаква да излезе на пазара през месец юли. Моделът ще се предлага с гаранция от 5 години (до 30 000 часа работа). Цената на Foris FS2332 не е обявена от производителя.

Коментари по темата: „EIZO Foris FS2332 – качествен монитор за дома”

добавете коментар...

  1. Дистрибутор на ЕИЗО

    Здравей Радко,

    Дистрибуторът на EIZO си е още в бизнеса, да чукнем на дърво 🙂 и си продава EIZO доста успешно – Тех Вижън ЕООД , сайт http://www.tech-bg.com

    Въпросният монитор струва 1265 лева с ддс – успех! 🙂

  2. Радко

    Бих си дал 1000+ лв. за подобен монитор, жалко че вече единствения дистрибутор на EIZO за БГ май не е в бизнеса…

  3. wcninja

    …обяви наскоро нов модел за домашна употреба… Те го обявяват последните 3,4 години :))) дано стане факт 🙂

Коментар