М-Тел въвежда услуга “Мобилен екип”

Мобилтел пуска на пазара нов продукт, който позволява на няколко души едновременно да ползват мобилен Интернет и пренос на данни с използване на само една карта Vodafone Mobile Connect, съобщи днес операторът.

Продуктът, носещ името “Мобилен екип”, включва преносим рутер Linksys, карта Vodafone Mobile Connect и SIM карта с включен трафик от 250 МВ. Пакетът с цена 799 лв. ще се предлага съвместно с Комел Софт Мултимедия, която е официален дистрибутор на Linksys (част от Cisco Systems) и ще бъде достъпен в дистрибуторската мрежа на компанията.

Новото решение е лесно за употреба и пренасяне, може да се свързва с други мрежови устройства, напр. принтери, и осигурява връзка навсякъде. Рутерът (модел Linksys Wireless-G Router for 3G/UMTS Broadband) е проектиран специално за Vodafone и неговите партньори. Включената в пакета карта Vodafone Mobile Connect осигурява UMTS и HSDPA достъп през мрежата на Мобилтел със скорост до 3.6 Mbps.

Идеята на “Мобилен екип” е потребителите да могат да работят навсякъде така, както и в своя офис, със всички свои приложения – електронна поща, календар, достъп до Интернет и т.н. Системата се интегрира с частни виртуални мрежи, с цел висока сигурност. “Мобилният екип” поддържа редица възможности за безжично свързване, в това число GPRS, EDGE, UMTS и HSDPA.

Коментар