Cisco обнови своята операционна система IOS

Cisco въвежда новости в инсталирането и управлението на операционната система IOS, които ще дадат на потребителите редица нови възможности, съобщиха от компанията.
Към подобренията спадат по-бързо инсталиране и по-пълно съвместяване на софтуера Cisco IOS в глобалните мрежи на потребителите. Осигурено е също така по-прецизно централизирано управление на софтуера и проследяване на  лицензите. По-лесно и бързо ще се осъществява процедурата по лицензиране и посрещане на задължителните изисквания, като това няма да се отрази негативно върху работата на мрежата.
Новите възможности ще достигнат до клиентите чрез софтуера Cisco IOS, който съдържа пълния пакет услуги, предварително инсталирани върху новите хардуерни платформи на Cisco. При необходимост, мрежовите оператори могат да активират по електронен път желаната ъпгрейдваща конфигурация и да се възползват веднага от новите възможности на IOS.
“Инсталирането на по-добър софтуер и приложения за управление осигуряват по-високи оперативни резултати и опростяват работата на мрежите, така че те да бъдат лесни за експлоатация”, коментира Мари Хатар, старши директор на Cisco Network Systems Marketing.  
Cisco представи и сървърното приложение Cisco License Manager, което управлява активацията на IOS софтуера и лицензите. Приложението автоматизира работния процес чрез лесен за употреба интерфейс, който може да бъде използван за инсталиране на големи мрежи с до 10 000 устройства. Софтуерът е достъпен за сваляне безплатно.
Потребителите могат да съвместяват новите версии на Cisco IOS чрез лиценза SMARTnet, който им дава права върху всички приложения на софтуера.
Обновената операционна система Cisco IOS ще бъде внедрена в новите продукти на компанията още в първите месеци на тази година. Софтуерът ще се предлага на същата цена, както и досега, въпреки нововъведенията в инсталирането и управлението му.

Коментар