Показаха хибридна интерактивна книга

Интерактивна хибридна книга показа компанията Somatic Digital на конференцията ATIA 2007 в Орландо, Флорида, тази седмица. 

Изобретението TouchBook позволява на читателя на обикновени принтирани материали  да извлича дигитално съдържание, като докосва страниците, и да пуска приложение на компютъра.

Компанията е сключила партньорство с Hewlett-Packard по една от нейните специални програми, което ще й помогне да развие своята отворена и агностична технология, така че тя да бъде съвместима с хардуера и софтуера на HP и Microsoft.

Somatic Digital демонстрира хибридната книга, като използва интерфейса TUI (Touch User Interface), във взаимодействие с лаптоп HP nc6400 с 19-инчов TFT дисплей и операционна система Microsoft Vista.

TouchBook заедно с технологията TUI може да достави среда за мултимодално обучение за всички читатели. Разработката ще позволи да се правят книги по поръчка, пригодени специално за специфичните нужди на даден читател.

Притежателите на съдържанието могат да комбинират принтирано и дигиталното съдържание, за да създадат интерактивна хибридна книга за целите на обучението и други приложения. В момента TouchBook е съвместима с Windows XP, Windows Vista и Mac OS X.

Коментар