Снимки на първия WP7 смартфон на Nokia

Снимки на първия смартфон на Nokia с операционна система Windows Phone 7 изтекоха в интернет. Унгарският сайт technet.hu публикува изображения на модела, който CEO-то Стивън Елоп показва пред служители на Nokia.

Устройството с кодово име Sea Ray все още не е обявено от компанията, но в близките дни се очаква по-подробна неофициална информация за неговите характеристики. Преди демонстрацията Стивън Елоп приканва да бъдат прибрани всички фотокамери и определя събитието като строго конфиденциално.

Въпреки забраната, някой от служителите е успял да заснеме част от презентацията и да пусне кратък клип в YouTube. Не е изключено това да е маркетингов трик на финландската компания с цел да засили интереса към все още необявения продукт.

Екранът на смартфона е защитен със стъкло Gorilla Glass, а на гърба се вижда камера с двойна светкавица.

WP7 смартфоните на Nokia са едни от най-чаканите продукти на пазара, защото ще отбележат нов етап в развитието на компанията и ще покажат дали тя може да запази лидерските си позиции на мобилния пазар.

По-рано тази година Nokia предприе стратегическо партньорство с Microsoft, по силата на което Windows Phone става основна платформа за смартфоните с финландската марка. Същевременно Nokia ще продължи да предлага и устройства със собствената операционна система Symbian.

по темата: „Снимки на първия WP7 смартфон на Nokia”

добавете коментар...

  1. Светльо

    Хмм … това доста прилича на Nokia N9 с Meego …

Коментар