Airbus показа бъдещия си прозрачен самолет

Авиокомпанията Airbus представи в Лондон концепция за прозрачен самолет. Новият дизайн ще залегне в бъдещите модели на компанията, съобщи GreenTech.bg.

Изследванията показват, че през 2050 година пасажерите ще предпочитат зелени технологии. Освен това прозрачният самолет ще създава по-приятно усещане по време на полет, споделя вицепрезидентът на Airbus Чарлз Чемпиън.

Концептът на авиокомпанията удовлетворява и двете изисквания. Полетът е не само достигане до определено място, но и увлекателно пътешествие, допълва Чемпиън.

Най-иновационната част в бъдещите самолети на Airbus ще е тяхната конструкция, наподобяваща скелет на птица. Тя ще осигури необходимата здравина и същевременно ще позволи монтиране на интелигентна терморегулираща прозрачна мембрана, през която пасажерите ще виждат въздушното пространство.

Седалките на бъдещия самолет ще адаптират формата си според тялото на човека. На борда ще има също зони за отдих, няколко бара и холографски екрани за излъчване на филми и гейминг.

Развлекателната система ще се захранва от електричество, генерирано чрез преобразуване на топлината, която отделят телата на пасажерите, разкрива Airbus.

Коментар