Intel жъне успехи с лаптопа Classmate PC

Доставките на ученически лаптопи Classmate PC са превишили 4 милиона броя, съобщи Intel по време на конференцията CE Week в Ню Йорк.

Най-голям потребител на компютъра е образователният сектор в Аржентина, където Intel е доставил 1,5 милиона Classmate PC-та, работещи под управление на Windows XP, Windows 7 и Pixart Linux (аржентинска разработка).


Детският лаптоп Classmate PC е достъпен в два формата – класически и с въртящ се екран

Венецуeла също е сред крупните потребители на Classmate PC с наличните в момента там 1,3 милиона броя от компютъра. В Португалия са доставени 750 хиляди, а в Бразилия – 630 хиляди детски лаптопа.

Като цяло, на страните от Южна Америка се падат 3,22 милиона от този тип компютри, или 80% от всички доставени. Classmate PC-тата, пласирани на континента, са изпълнени в обичайния формат на ноутбук, а не с въртящ се екран. Интерес към втория тип има в Германия, Испания, Швеция и други страни.

От картата с продажби на Classmate PC се вижда, че в Македония са доставени 53 хиляди броя, а в Турция – с 1000 повече. Отличава се и Грузия с 60 хиляди броя Classmate PC.

Коментар