Трикратен ръст при Е-Ink дисплеите

 

E-Ink екраните ще отбележат трикратен ръст в продажбите спрямо миналата година
 
Към септември тази година обемът на произвежданите E-Ink дисплеи ще превиши три пъти нивата спрямо същия период на 2010 г., съобщи digitimes.com, позовавайки се на източник от производителя.

Ще се наблюдава изостряне на конкуренцията на пазара за четци на електронни книги, вкл. ценови войни между основните доставчици – Amazon и Barnes & Noble.

Компанията E Ink, която е монополист в производството на едноименните дисплеи за е-четци, ще извлече сериозна изгода от пазарната конюнктура. Като цяло за годината, E Ink планира да достави 30 милиона броя екрани, изпълнени по технологията „електронно мастило”, става ясно от изявление на шефа на борда на директорите на компанията Cкот Лиу.

Наскоро Amazon, един от най-големите онлайн търговци, съобщи, че за първи път продажбите на е-книги са надминали тези на хартиените издания.

Дори и появата на таблетите, които често се използват като четци на е-книги, не спря ръста в продажбите на подобни устройства. От друга страна, очаква се Amazon да навлезе и на пазара за таблети, стъпвайки на солидната си основа в бизнеса с е-книги.

Коментар