Идеалният Vista PC се оказа… един iMac

Най-забележителната стока в италианския магазин Mondadori, Милано, е един Apple компютър с операционна система Windows Vista, разкри сайтът theinquirer.net.
Вместо да работи с фирмената Mac OS X, моделът iMac с 24-инчов плосък монитор е под управлението на чаканата тези дни от конвейера Windows Vista Ultimate Edition.
Машината поддържа пълно HD видео 1080p, работи с процесор за лаптопи Intel Merom, но твърдият й диск е за десктоп системи.
Цената на това творение е 1899 евро, след намаление със 100 евро.
Ето, че Mac компютри с Windows ОЕМ софтуер вече са реалност. Така на практика машините на Apple могат да изпълняват всичкия софтуер за РС.
Нещо повече, Apple iMac може да работи с Windows, но на едно стандартно РС не може да се пусне Mac OS X. Всъщност iMac с Vista се явява един добре проектиран РС, заключава theinquirer.

по темата: „Идеалният Vista PC се оказа… един iMac”

добавете коментар...

  1. Глупости

    и за какъв дявол някой ще си слага vista на MAC-a при положение, че OS X е базирана на NextStep – т.е. има мощта, сигурността и стабилността на UNIX подобните системи? Във Франция в момента се опитват да забранят да се продават компютри с инсталиран виндовс 🙂

  2. Galgucho

    Всичко се уеднаквява, а цената?

  3. Lubopiten

    Кажи нещо повече, де

  4. Jiovanni

    но на едно стандартно РС не може да се пусне Mac OS X

    Може…

Коментар