Baidu ще търси на английски чрез Bing

Китайската търсачка Baidu ще търси на английски през Bing, съгласно споразумение с Microsoft, обявено вчера. След въвеждане на англоезична заявка в Baidu, потребителите ще бъдат пренасочвани автоматично към резултати от Bing, но показвани в Baidu, съобщи Асошиейтед Прес.

Сътрудничеството на Bing и Baidu ще позволи на китайците да използват технологичните предимства на двете платформи, за да доставят на потребителите най-добрите резултати при търсене на английски, посочват от най-голямата търсеща машина в страната.

Според анализатори, партньорството с Microsoft ще помогне на Baidu да разшири присъствието си на пазарите извън Китай. В момента Baidu обслужва около 10 милиона англоезични търсения на ден, основно от професионалисти и студенти в големите градове на страната.

Стремейки са да разшири влиянието си в интернет, Microsoft си сътрудничи и с Yahoo в областта на търсенето и рекламата. Софтуерният гигант направи неуспешен опит да погълне интернет компанията, но по-късно сключи договор за дългосрочно партньорство с нея.

по темата: „Baidu ще търси на английски чрез Bing”

добавете коментар...

  1. Blah

    ==Китайската търсачка Bing ще търси на английски през Bing==
    🙂

Коментар