Amazon погълна онлайн магазин за хартиени книги

Amazon погълна един от своите конкуренти на книжния пазар – онлайн магазина за хартиени книги The Book Depository International. Базираният във Великобритания търговец достаява над 6 милиона книги по целия свят.

Финансови параметри на сделката, за която съобщава TechCrunch.com, не са обявени. The Book Depository International е един от най-бързо разрастващите се магазини за книги в Европа, с над 1 милион клиента.

Засега не е известно дали след сделката The Book Depository ще продължи да оперира като независим сайт в структурата на Amazon или ще бъде напълно интегриран в платформата на онлайн гиганта.

Amazon е най-големият онлайн търговец на книги, вкл. хартиени и електронни. Наскоро компанията съобщи, че за първи път продажбите на е-книги са превишили тези на хартиените издания.

Amazon доставя също така и четци за е-книги. Нейното устройство Kindle е най-популярният продукт от тази категория. Освен това компанията планира да навлезе на пазара за таблети – първият й модел се очаква през септември т.г.

Коментар