Спасяването на Земята струва 50 трилиона паунда

Почти 50 трилиона паунда ще са необходими през следващите десетилетия за зелени технологии, ако светът иска да предотврати масивна планетарна катастрофа.

Според отдела за икономика и социални дейности на ООН, правителствата трябва да инвестират 3% от световния БВП годишно, който е около 1,2 трилиона паунда през 2010 г., в продължение на 40 години. Така могат да бъдат спрени климатичните промени и гладът, съобщи GreenTech.bg.

Световно икономическо и социално проучване от 2011 г. показва, че поне 688 милиарда паунда ще са необходими за развитие на държавите, с цел да посрещнат нарастващите нужди на населението от ресурси.

Главният автор на доклада Роб Вос обяснява, че фермерите по света ще трябва да удвоят общото производство на храна до 2050 г. Но за да се направи това успешно, ще са необходими сериозни разходи за генериране на „чиста” енергия, за намаляване на био-неразградимите отпадъци и за други подобрения във фермерското и горското стопанство.

Докладът сочи също, че е необходима много голяма технологичната трансформация и, че тя трябва да се направи по-бързо от индустриалната революция.

„Нарастващото потребление на енергия, свързано главно с изкопаеми горива, обяснява защо човечеството е на ръба да премине границите на планетарната издръжливост”, допълва проучването. Необходима е глобална енергийна трансформация, за да се избегне екологична катастрофа.

Коментари по темата: „Спасяването на Земята струва 50 трилиона паунда”

добавете коментар...

  1. ali baba

    световната еврейска върхушка пак иска да обере паричките на горките хорица, сега пък с измислените екологични глупости. сигурно трябва ръка да им целуваме че така са се загрижили за човечеството, но май вече и пеленачетата взеха да разбират за елементарните им лъжи. най много лапат от акцизите които са бесмислени и нямат никакво покритие. сега ще ни натоварят да спасяваме земята на която нищо и няма но парите предназначени за нея ще напълнят нечии банки

Коментар