Очаква се iPad с учетоворена резолюция

iPad 2 Plus с четворно по-висока резолюция може да излезе до края на годината. Според FBR Capital Markets, Apple вече е поръчала компонентите за новия си таблет.

Името iPad 2 Plus, вместо iPad 3, предполага, че моделът няма да се различава много от своя предшественик. Съществената промяна ще бъде в дисплея с резолюция 250-300 пиксела на инч, докато настоящият екран на iPad 2 предлага 132 пиксела на инч.


Apple се готви за продължителна доминация на пазара за таблети със своите iPad-и, като ще ги подобрява еволюционно

Очакваше се излезлият още през март iPad 2 да осигури четворно по-висока резолюция. Тези предположения не се оправдаха, но за сметка на това второто поколение таблет на Apple предложи редица подобрения, вкл. двуядрен процесор, по-бърза графика, две камери и по-тънък корпус.

Качествата на iPad 2 са достатъчни да осигурят конкурентно предимство на Apple за сравнително дълго време, поради което компанията няма мотив да отлага вграждането на по-класен дисплей чак с пускането на напълно нов таблет, ако производителите на компоненти вече са готови с такъв екран. Освен това увеличената резолюция ще бъде достатъчен стимул за потребителите на iPad 2 да се сдобият с новия модел.

Същевременно, Apple тества различни сензорни екрани за iPad (iPad 3), но прототипи се очакват не по-рано от началото на следващата година.

Коментар