ERP и CRM почти безплатно с европейски средства

Всички еднолични търговци или юридически лица, регистрирани по ТЗ или ЗК, могат да кандидатстват и да получат безвъзмездно финансиране до 75% при покупка на CRM или ERP системи, както и хардуера към тях. Това е възможно със стартиралата открита процедура за кандидатсване за проекти „Покриване на международно признати стандарти и въвеждане на системи за управление в предприятията“, съобщиха от фирма Микроинвест.

Общият размер на публичните финансови средства по ОП „Конкурентоспособност“ ще бъде около 1.1 млрд. евро. Няма минимален размер на помощта по един проект, а максималният е 391 166 лв. Размер на безвъзмездната финансова помощ е 75% от допустимите общи разходи.

До скоро много от фирмите се отказваха от възможността за кандидатстване по ОП, поради тежките административни изисквания. Въвеждането на  международно признати стандарти беше една от основните пречки и около 60% от фирмите отпаднаха на административно ниво, коментираха от Микроинвест.

Поради тази причина, експертите от министерството на икономиката приложиха промени в условията на кандидатстване. Отпада задължителното въвеждане на стандарт и като цяло процедурите са значително олекотени.

Програмите са специализирани за компютърни системи и позволяват придобиване на широк набор решения. Възможно е финансиране с европейски средства за внедряване на ERP системи, които организират и следят протичащите фирмени бизнес процеси.  В допълнение, фирмите могат да заложат на интеграция със CRM – система за управляване на взаимоотношенията с клиентите. 

Коментари по темата: „ERP и CRM почти безплатно с европейски средства”

добавете коментар...

  1. Julius

    Повечето фирми отдавна търсят цялостно решение, но САП и Акзапта са прекалено скъпи, а за Навижън само една фирма предлага и ТРЗ към него: “http://www.team-vision.bg/index.html”

Коментар