Acer с нов професионален лаптоп

Acer обяви нов модел от серията професионални лаптопи TravelMate. Компанията набляга на високата продуктивност, сигурността, ефективността и ергономичната визия на TravelMate 5760.

Моделът стъпва на процесори от второ поколение Intel Core и мобилен чипсет Intel HM65 Express, който нагажда производителността според нуждите на потребителите. При нарастване на задачите лаптопът осигурява значително по-голяма производителност и бързина, като при това разходът не енергия не се увеличава.

Допълнително процесорите имат вградени възможности за създаване и показване на мултимедийно съдържание с високо качество. С помощта на съвместим адаптер, свързан към HD дисплей, ноутбукът може лесно да бъде настроен за безжични презентации с плавно възпроизвеждане на видео с висока резолюция.

TravelMate 5760 се предлага също така и с дискретна графика. Технологията Optimus на Nvidia повишава графичната производителност, без да намалява живота на батерията. Поддръжката на много монитори улеснява изпълнението на няколко задачи едновременно.

Acer е предвидил сериозна защита на потребителските данни. TravelMate 5760 се доставя с технология ProShield Security – пакет от инструменти за сигурност и управляемост, интегрирани в единен потребителски интерфейс.

ProShield дава възможност за въвеждане на парола преди зареждане (PBA) и предпазва ноутбука от ниво BIOS до ниво приложение. Позволява също създаване на личен защитен диск за съхраняване и криптиране на всички критични файлове – така че дори ако ноутбукът бъде откраднат или изгубен, данните да са недостъпни.

Нежеланите файлове или папки могат да бъдат премахвани за постоянно дори при възстановяване, благодарение на помощната програма File Shredder. Накрая, пакетът предлага и автоматизирано решение за отдалечено управление на системата.

Допълнително, TravelMate 5760 се доставя с технология Anti-Theft на Intel и със софтуера Absolute Data Protection (ADP) от Absolute Software. Ако ноутбукът бъде изгубен или откраднат, с помощта на Anti-Theft потребителите могат отдалечено да изтриват файлове, да спрат или да заключат компютъра. За времето на заключване ноутбукът е извън строя и достъпът до криптирани данни е забранен. След като бъде намерен или върнат, същият може да бъде лесно отключен. ADP дори позволява на потребителите да проследят компютъра, в случай че бъде изгубен или откраднат.

Чрез софтуера Acer Backup Manager, TravelMate 5760 поддържа също така защита на ценни данни при инциденти или сривове, като позволява лесно създаване на резервни копия на данни и файлове, а софтуерът eRecovery Management на Acer осигурява възстановяване при поискване.

TravelMate 5760 идва с екран с повишена яркост, задна светодиодна (LED) подсветка, диагонал 39,5 см (15,6 инча) и съотношение 16:9, който предлага ясна и детайлна картина. Светодиодното подсветяване осигурява 33% по-голяма икономия на енергия спрямо стандартните екрани.

Клавиатурата FineTouch с увеличен ход на клавишите е проектирана за по-удобно писане, а освен това включва цифров блок. Уникалната форма на клавишите е проектирана да предотвратява грешки при неволно натискане – и да не трупа прах. Клавишът интервал и клавишите със стрелки са с изпъкнала форма, което ги прави разпознаваеми веднага при допир.

Големият тъчпад предлага по-прецизен контрол, а разпознаването на жестове от следващо поколение позволява изпълнението на повече функции. Гравираната зона на тъчпада за превъртане осигурява по-лесна навигация. Функционалните клавиши са проектирани за ефективен достъп до често използвани задачи –  като създаване на резервни копия на данни, пускане на приложение, заглушаване на звука, и включване/изключване на безжичната карта.

TravelMate 5760 включва твърд диск с капацитет до 750 GB за съхраняване на непрекъснато растящите цифрови архиви, като в същото време позволява на системата да зарежда и да пуска приложенията по-бързо. Оптичното устройство DVD-Super Multi (двуслойно) и вграденият картов четец поддържат най-използваните формати.

Ноутбукът поддържа до 8 GB памет DDR3, която увеличава пропускателния канал за трансфер на данни, ускорява работата при многозадачност и намалява консумацията на енергия.

TravelMate 5760 е оборудван с пълна гама от възможности за мрежово свързване: гигабитов Ethernet, безжичен мрежов адаптер, поддържащ  SignalUp на Acer с безжичната технология Nplify, свързване чрез Bluetooth 3.0 (в зависимост от конфигурацията) и вграден модул 3G в зависимост от модела.

Зао делови контакти и конферентни видеоразговори е предвидено решението Video Conference на Acer. То  включва камера CrystalEye, софтуер Video Conference Manager и вграден микрофон.

Коментар