Oracle с нова стратегия за съхранение на данни

Oracle обяви нова стратегия за системите за съхранение на данни и обогатена продуктова линия. Сторидж решенията вече са интергрирани в цялото софтуерно портфолио на компанията, така че да работят най-добре с приложенията на Oracle.

В резултат на нововъденията, системите за съхранение ще гарантират на клиентите до 10 пъти по-висока производителност при използване само на една десета от капацитета на системите, твърдят от компанията. Същите системи за съхранение на данни са проектирани така, че да предоставят най-доброто качество на услугата и в смесени среди на съхранение.

Новата стратегия ще осигури по-бърза и по-ефективна работа на софтуера на Oracle върху системите за съхранение на данни на компанията. Интегрираното автоматизирано обезпечаване и управление увеличава роизводителността на системата при използване на допълнителен ресурс по заявка и опростява цялостното движение на данните и тяхната защита.

В рамките на стратегията Oracle ще предостави пълно портфолио от системи за съхранение на данни:

• Database I/O – Oracle Exadata Storage Server

• NAS File I/O – Oracle ZFS Storage Appliance

• SAN lock I/O – Pillar Axiom

• Tape – Oracle StorageTek Tape

Същевременно, компанията ще разшири бизнеса си със системи за съхранение на данни, като предоставя решения, обогатени с интегрирани приложения.

Пълното портфолио от продукти на Oracle за съхранение на данни дава възможност на центровете за данни да се справят с всичките най-важните изисквания за съхранение, посочиха от разработчика.

"Макроикономическите фактори водят до сериозен ръст на съхраняваната информация", заяви президентът на Oracle Марк Хърд. "Сега имаме способностите да направим тази промяна в Oracle средата, която да доведе до възможността да се доставят до 10 пъти по-висока производителност само с една десета от капацитета за съхранение. Това са цифри, които предопределят сериозни промени в този бизнес”, допълни Хърд.

Коментари по темата: „Oracle с нова стратегия за съхранение на данни”

добавете коментар...

  1. случаен

    да точно така… 10 пъти по-бързо и 1/10 по-малко място! Добър маркетинг ама незнам хората дали вярват на такова нещо! Па дори и за един частен случай да е така това, за другите случаи ще е по-бавна 🙂
    Все пак откакто MapReduce реши проблемите на повечето хора Oracle нещо ги засърбя…

Коментар