Microsoft прикани да оставим Windows XP

Microsoft призова потребителите да престанат да използват операционната система Windows XP. В своя официален блог компанията припомня, че остават 1000 дни до прекратяване на поддръжката на остарялата ОС.

С фокус върху миграцията към Windows 7 и очаквания анонс на следващата версия 8, Microsoft дава ясно да се разбере, че зависимостта от XP трябва да върви към своя край.

"Няма ли да бъде чудесно, ако славните дни продължат завинаги?", споделя в блога на Microsoft Стивън Роуз. "Но реалността е, че трофеите стават прашни и това, което ни се струваше най-добро преди десет години, просто не е достатъчно за днешните стандарти”.

„Нещата стават по-добри, по-бързи. И в крайна сметка е време да се премине от нещо достатъчно добро към много по-добро", допълва Роуз. „Windows XP беше невероятна и милиони потребители на компютри са благодарни за това. Но е време да продължим напред", казва представителят на Microsoft.

Две причини налагат прехода към нова ОС. Първо, разширената поддръжка на Windows XP изтича след по-малко от 1000 дни. И, второ, налице е операционна система, която е много по-добра от Windows XP.

XP се счита за феноменален успех за Microsoft. Последвалата версия Vista не успя да постигне популярността на своя предшественик, а поради големите си изисквания към RAM паметта се оказа неподходяща за нетбук компютрите, които межгдувременно се появиха на пазара.

Но за сметка на това Windows 7 стартира силно и е достатъчно добра, за да даде нов тласък на марката Windows, отбелязва Microsoft.

по темата: „Microsoft прикани да оставим Windows XP”

добавете коментар...

  1. DOSMAN

    За мен статията звучи по следния начин:
    Да, направихме OS която е изключително добра и няма нужда да бъде подменяна. Ние не можем да ви обясним защо ви трябва нещо друго, но за нас е важно да печелим пари. Още пари. Много пари. Вашите пари. Нашата алчност ни накара да произведем Vista , но осъзнахме че сме се увлекли и искаме да ползвате другите нови неща, които правим като windows 8. Защото за нас е важно да печелим пари. Още пари. Много пари. Вашите пари.

  2. syb3ria

    Майкрософт Ви приканват да оставите ХР и да минете на линукс 😀

  3. CorpIT

    75% от големите корпорации са още на xp, въпреки, че имат безплатен upgrade. Защо ли…

  4. r1666

    До Макрохард: Ако можеш да подпомогнеш бюджета с поне 500 лв., колкото минимум струва новия хардуер за 7, а после добавиш и цената за лиценза му, ще ти пратя банковата сметка по която да преведеш сумата. И да поясня, че ще подпомогнеш юридическо лице с нестопанска цел, а не някой геймърче….

  5. TheKeepsakeOfMS

    Един по един всичките ми компютри забравиха какво е MS. Остана старата машинка вкъщи, където въпреки че е втора ОС, си седи за да храни сантименти. XP ще е последният ми спомен от MS. Очаква ни окончателна и необратима раздяла, макар и не непременно тъжна 🙂

  6. Макрохард

    р1666 те съветваха да си купите нов хардуер

  7. грги

    мммм, 1000 дни са си почти 3 години (към 2 години и 9 месеца) така че след толкоз ще му мислим, дотогава може и извънземните да додат

  8. r1666

    А как да подкарам 7 на Селерон 2,4 (s.478), 1 Гб рам и 64 Мб вградено видео?

Коментар