TomTom устройства инфектирани с вирус

Част от наскоро продадените устройства за сателитна навигация TomTom са инфектирани със зловреден код. Вирусът е инсталиран на модела TomTom GO 910, но по никакъв начин на влияе на работата или производителността на устройството, съобщиха от фирмата производител.

Потребители, използващи операционна система Windows, обаче са изложени на риск от стартиране на зловредния софтуер и последващо инфектиране на системата, когато свържат навигатора с РС-то. За това предупреждава ИТ форумът DaniWeb, където първоначално беше съобщено за проблема.

Устройствата могат да бъдат инфектирани дори с два вредителя (win32.Perlovga.A Trojan и TR/Drop.Small.qp). Става въпрос за сериите на TomTom, които са произведени между септември и ноември миналата година и използват версия 6.51 на софтуера.

Препоръчително за потребителите е, преди да свържат устройството към компютъра, да се убедят, че анти-вирусната им програма функционира нормално и е с последните възможни дефиниции. От фирмата производител съветват също потребителите, при откриване на зловредния софтуер, да позволят на анти-вирусната си програма да го изтрие.

Не за първи път се случва подобен проблем. През октомври м.г. част от видео плеърите на Apple се „доставяха“ с Windows вируса RavMonE.exe, като се предполага, че са били заразени по време на тестовете.

по темата: „TomTom устройства инфектирани с вирус”

добавете коментар...

  1. belgia

    Brato kak mojete da viarvate na vsi4ki ,parvo go kupi posle go testvai i slet tova go napishi az go imam ot 2godini i moga dati kaja 4e e trepa4 deto kartata za Balgaria nemue mnogo detailirana blagodariq predvaritelno.

Коментар