Пускат Windows Vista и Office 2007 за масите

От утре, 30 януари,едновременно със световната премиера, българските потребители могат да се сдобият с най-новите продукти на Майкрософт – Windows Vista и 2007 Microsoft Office System, съобщиха от софтуерния гигант. Това е официалното представяне на потребителските версии, след като през ноември м.г. дебютираха версиите за корпоративни клиенти.

Новите продукти са резултат от сътрудничество между Майкрософт и потребителите от цял свят, припомнят от компанията. За да бъдат събрани коментари и предложения, са проведени над 10 милиарда тестови сесии, а от сайта на Майкрософт са свалени повече от 5 милиона бета версии на продуктите. Над 130 000 души са изпратили резултати, които са помогнали за създаване на финалния вариант на операционната система Windows Vista.
Майкрософт очаква Vista и новият Office да окажат огромно влияние върху различни аспекти от живота на хората – работа, общуване, създаване и достъп до информация, както и забавление.
„Ако преди известно време животът само на ограничен кръг специалисти бе свързан с информационните технологии, то сега развитието на комуникациите, цифровата информация и устройства засягат всеки един от нас. Все повече хора са свързани с Интернет, имат различни цифрови устройства за забавление и преносими компютри, които използват навсякъде. Може да се каже, че дигиталният стил на живот е стилът на живот на съвременния човек”, каза Теодор Милев, управляващ директор на Майкрософт България.
Една от най-впечатляващите характеристики на Vista и Office 2007 е интуитивността им, подчертават от Майкрософт. Софтуерът предугажда нуждите на потребителя във всеки момент и му предоставя необходимите опции и менюта в зависимост от програмата, с която работи. И тъй като интересите на потребителите са разностранни, Vista излиза на пазара с повече версии от всяка друга операционна система, представяна досега от Майкрософт.
Новата ОС има вградени защитни функции като Windows Defender, User Account Control, Parental Control, BitLocker. „Windows Vista е най-безопасната операционна система, която някога сме произвеждали, и нашите партньори по сигурността играят жизненоважна роля чрез добавянето на нови нива на защита в платформата на Microsoft Windows”, заяви Бен Фатхи, вицепрезидент на звеното за технологии по сигурността на Майкрософт.
Допълнителни гаранции за сигурността дават водещите компании за решения в тази област, сред които Computer Associates, Symantec, Grisoft, IMSafer, Kaspersky, McAfee, Panda Software, International Pixalert и др. Те се ангажираха с доставката на съвместими с Windows Vista версии на техните решения още в първия ден от предлагането на потребителските версии на новите продукти.
Серията 2007 Microsoft Office Systemвключва над 30 компонента в три раздела: клиентски приложения (Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Access и Outlooк), сървърни приложения (Microsoft Office SharePointPortal Server, Office Groove Server, Office Project Server и др.) и услуги (Office Оnline – шаблони, клипарт галерии, безплатни курсове и др.)
През пролетта ще бъдат представени и българските версии на продуктите.

Коментар