Verizon достигна 100 пазара с LTE 4G

Операторът Verizon Wireless ще покрие следващата седмица 100-ния  си пазар с  високоскоростен мобилен достъп по 4G технология LTE. На 21 юли компанията ще обяви официално LTE мрежата си в Тълса, Оклахома, съобщи CNET News.

Телеком операторът достига стотен пазар само за осем месеца, откакто пусна високоскоростната си 4G услуга. За сравнение, на Verizon бяха необходими 25 месеца за същото постижение с 3G мрежата си.

Скоростта на разпространение на 4G е показателна за растящото търсене на безжични услуги за данни. Потребителите се насочват към по-високоскоростни услуги и са готови да платят повече за това.

Verizon се възползва от предимството си на лидер спрямо другите национални оператори, пускайки истинска 4G мрежа до възможно най-много потребители.

Конкурентът AT&T ще пусне LTE услуги на пет пазара това лято. Вчера компанията въведе първите си четири 4G LTE продукти, карта за лаптоп и мобилна Wi-Fi точка. Представители на телекома твърдят, че постепенното преминаване към 4G е удачно за потребителите, защото по-бързите 3G мрежи на AT&T осигуряват по-добър преход.

"Нашите клиенти ще извлекат предимства от достъпа си както до LTE, така и до HSPA+ мрежите ни", коментира Джеф Брадли, вицепрезидент в AT&T. Според него, по този начин ще бъде осигурен по-последователен преход в скоростта при преминаване от едната в другата мрежа.

Критиците на подхода на Verizon изтъкват, че компанията трябва да направи по-бързи своите 4G LTE услуги, тъй като 3G мрежите й са по-нискоскоростни отколкото тези на конкурента AT&T.

Стратегията на Verizon е да въведе бързо 4G мрежите в действие и да обвърже клиентите с дългосрочни договори, преди AT&T да пусне своите 4G LTE мрежи. Този план изглежда проработи през второто тримесечие, тъй като мнозина очакват операторът да обяви висок ръст на клиентската база.

Коментар