18 години затвор за Wi-Fi хакерство

Хакер беше осъден на 18 години затвор заради тормоз на съседи през Wi-Fi връзка. Случаят с 46-годишния американец Бари Ардолф е показателен за това как хакерството може да разруши живота на хората.

Всичко започва през 2009 година, когато съседите на Ардолф го обвиняват в опит за домогване до 4-годишния им син, разказва wired.com. Семейство Костолник се оплакали в полицията от своя съсед, който на свой ред решил да им отмъсти чрез Wi-Fi тероризъм.

Ардолф проникнал в безжичната мрежа на съседите, създал няколко пощенски кутии и открил страница в MySpace с фамилията на семейството. С фалшивия акаунт хакерът започнал да разпространява материали с детска порнография на приятели и колеги на Костолник.

Освен това Ардолф изпратил няколоко заплашителни писма по адрес на вицепрезидента на САЩ Джозеф Байден и други политици.

Целта на Бари била да разруши кариерата и брака на семейството. За няколко месеца Ардолф нанесъл тежка психологическа травма на своите съседи, казва неговият адвокат. С това твърдение се съгласява и съдът, издавайки без колебание 18-годишна присъда на хакера.

Коментари по темата: „18 години затвор за Wi-Fi хакерство”

добавете коментар...

  1. hahah

    какъв хакер е тоя , като е пратил 5-6 майла просто 🙂
    Vinetu подценяваш ни 😉

  2. VINETU

    ОТВРАТИТЕЛЕН АМЕРИКАНСКИ ГУРЕЛ – ДОБРЕ ЧЕ НАШИТЕ ТУК СА ПО-ТЪПИЧКИ

  3. Майстор

    ……а в България Ковачки за кражба на 16 милиона го осъдиха условно

  4. :)

    Е тва е не само да си тъп но и да нямаш занимание в живота…е сега ще има в следващите 18 години 🙂

  5. Бат Илия

    Тоа е бил силно тъп, но с комплекси за майстор на спорта по всички дисциплини. Е добре си го е намерил.

Коментар