Windows 8 няма да изисква по-мощен хардуер

 

Тами Релър, вицепрезидент за Windows в Microsoft, потвърди, че версия 8 на операционната система няма да завишава хардуерните изисквания (снимка: Microsoft)
 
Още по темата
 
Операционната система Windows 8 ще има същите хардуерни изисквания, както и нейните предшественици Windows 7 и Vista, та дори и по-ниски, съобщи Microsoft по време на световна партньорска конференция в Лос Анджелис.

Тами Релър, вицепрезидент за подразделението Windows в Microsoft, заяви, че с новата ОС компанията продължава важна тенденция, започнала още с Windows 7 – с течение на времето системните изисквания остават на същото ниво.

Windows 8 ще работи с широк спектър оборудване, като в същото време изискванията към хардуера ще останат непроменени или занижени, твърди Релър. Това означава, че новата ОС ще може да се инсталира и на компютри, съвместими с Windows Vista.

Системните изисквания към Windows 7 са: процесор с честота 1 GHz, оперативна памет 1 GB (за 32-битова версия) или 2 GB (за 64-битова), дисково пространство 16 GB (32-битова ОС) ил 20 GB (64-битова),    видеокарта от клас DirectX 9 с драйвери WDDM 1.0.

Windows 8 ще използва механизъм за адаптация в зависимост от хардуера. При обновяване на оборудването, системата ще се настройва според него, така че да използва най-ефективно изчислителните ресурси, твърди Релър.

Microsoft ще пусне публична бета версия на операционната система Windows 8 на CES 2012 през януари в Лас Вегас. Очаква се бетата да бъде показана пред разработчици още през есента на тази година, по време на конференцията BUILD.

Един от най-силните козове на новата ОС ще бъде съвместимостта както с Intel, така и с ARM хардуерни платформи, което ще позволи на системата да работи на широк спектър от устройства, вкл. таблети.

по темата: „Windows 8 няма да изисква по-мощен хардуер”

добавете коментар...

  1. 5ko

    такъв голям панаир се правеше и за Vista където казваха че е е време за WOW ама се получи точно обратното така че не може да им се вярва докато не се види продукта в действие и то в потребителски ръце а не в ръцете на някой техен служител

  2. User

    Това ще е следващата глупост на пазара

  3. roast_boy

    То тая помия на мощно PC едвам крета, те за таблет тръгнали да го прават. Ми то на таблетите няма Ctrl+Alt+Del

  4. Stoimen

    Windows 8 – 16 GB

    И как мислят да слагат това чудо на таблети, то половината памет ше отива за операционната система.

Коментар