D-Link разработва клетъчни решения за дома

 

Кевин Уен, президент на D-Link Европа, обеща атрактивни мобилни решения за дома
 
D-Link обяви стратегическо партньорство с Qualcomm за разработка на клетъчни UMTS решения за дома. Новите продукти от тип „femtocell”, базирани на FSM чипсета на Qualcomm, ще комбинират в едно устройство множество функции с високочестотен сигнал и максимален капацитет, модем, GPS, поддръжка на приложения и статус индикации.

Мобилните оператори ще получат необходимия допълнителен капацитет, с който да поддържат ефективно услугите от следващо поколение към своите клиенти, съобщиха от българския офис на D-Link.

„С лавинообразното нарастване на потреблението на мобилни устройства в световен мащаб, операторите срещат редица трудности в осигуряване на допълнителен капацитет и покритие за техните клетъчни мрежи”, коментира Кевин Уен, президент на D-Link Европа. Компанията ще предложи решение на тези проблеми с разработката на своеобразни базови станции за дома или офиса на потребителя, базирани върху популярния чипсет на Qualcomm.

Стратегическото партньорство между D-Link и Qualcomm ще позволи на операторите да предложат висококачествени 3G и мобилни услуги за глас и данни, поддържани от „femtocell” устройства за достъп, инсталирани в дома, офиса или в различни градски локации. С интеграцията на множество функции в един FSM чипсет бъдещите продукти ще осигурят широк кръг от възможности в компактен хардуер.

С възможността да добавят повече капацитет към клетъчните си макро мрежи, операторите ще разработят нови пазарни ниши, като отправят към клиентите предложения с добавена стойност – базирани на локация услуги, доставка на съдържание, синхронизация, поточно видео и др.

„Платформата FSM интегрира високочестотен сигнал, максимален капацитет, модем, GPS, поддръжка на приложения и статус индикации в едно единствено устройство,” поясни Ед Кнап, главен вицепрезидент в отдел „Маркетинг и инженерство” в Qualcomm. ”Благодарение на тази интеграция можем да оптимизираме максимално хардуера и да позволим на компании като D-Link до доставят компактни, високопроизводителни и ценово ефективни femtocell продукти”, допълни Ед Кнап.

Коментар