Ще спестим 80 млн.лв. от общата държавна мрежа

Държавата ще спести около 80 милиона лева в следващите 2-3 години, в резултат на обединяване на различните телекомуникационни мрежи, които администрацията ползва.

Икономиите ще дойдат от намалените капиталови разходи и поддръжка, стана ясно на конференцията „Комуникационна инфраструктура, пазар и услуги”, организирана от Юкономикс.

Прогнозите включват намаление на разходите на министерства и ведомства за телекомуникационни услуги, след присъединяването им към държавната мрежа, каза заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Първан Русинов.

За първи път настоящото правителство предприе ефективни действия за интегрирано управление и развитие на обществените мрежи, заяви Русинов. Преди дни Министерският съвет прие постановление за създаване на единна електронна съобщителна мрежа на държавната администрация и за нуждите на националната сигурност.

След 2012-та година се планира да бъде увеличен преносният капацитет на опорната мрежа чрез ново оборудване, съобщи още зам.-министърът.

Коментари по темата: „Ще спестим 80 млн.лв. от общата държавна мрежа”

добавете коментар...

  1. ATILA

    ДЕМОНО-КРАЦИЯТА И ДЕМАГОГИЯТА ВЪРВЯТ РЪКА ЗА РЪКА.

    ЛЕНТАИТЕ СА ПОЛОЖИТЕЛНИТЕ ГЕРОИ, А ТЕЗИ КОИТО ГИ ХРАНЯТ СА ПРЕСТЪПНИЦИ.
    БРАВО НА ПЕСТЕЛИВИТЕ ДЪРЖАВНИ ЧИНОВНИЦИ!

    КАТО СПЕСТИТЕ 80 МИЛИОНА ДАЙТЕ ГИ НА ДЕПУТАТИТЕ – ТЕ ЩЕ ГИ ПРАХОСАТ И НЯМА ДА ИМ СТИГНАТ……

  2. гражданин

    Държавата нищо не може да спести! Колкото пари има, толкова ще изхарчи и ще настоява за още!

  3. админ

    Да не говорим за няколко ведомства в София които се обслужват от квартални доставчици. Що за гръмки имена на програми и проекти се измислят по министерствата. Това ми прилича на текста на едно рап парч- София исток, София запад, иеее, ъ,ъ,ъ. В тази страна едва 15% от 6 милионното от население извън София има достъп до широколентов интернет като по този показател сме на последно място в Европа. Баси селянията ни управлява.

  4. GlobalAdmin

    Е, и какво от това – да не би данъците да станат по-ниски? Не, с такива подобрения само ще изстискват още повече и по-лесно от отделния човек.

Коментар