Google подготвя услуга за снимки Photovine

 

Новата услуга Phoovine е насочена към потребителите на смартфони
 
Google подготвя поредната си уеб-базирана услуга със социална насоченост, този път за споделяна на снимки. Photovine ще бъде ориентирана към потребителите на смартфони, става ясно от видео на сайта на услугата.

Предполага се, че разработчикът ще интегрира Photovine с новата си социална мрежа Google+, съобщи mashable.com. Тази информация обаче не е потвърдена от Google.

В момента достъпът до Photovine е закрит за външни потребители. Google приема заявки за включване към услугата, като на по-късен етап, вероятно към края на месеца, ще започне да изпраща и покани към потребителите.

Преди половин месец Google пусна проекта си за социална мрежа. Само за две седмици Google+ успя да привлече 10 милиона потребители. Анализатори очакват мрежата да достигне за рекордно кратко време 100-милионна аудитория.

Google все повече ще се насочва към социално-ориентирани услуги. Компанията е абсолютен лидер в интернет търсенето, но явлението Facebook показа, че в света на технологиите на никого не е гарантирано доминиращо влияние в интернет.

Коментар