Задава се страховита конкуренция на iPad

Apple скоро ще се сблъска с наистина страховит конкурент на пазара за таблети. Най-големият онлайн търговец на книги, Amazon.com, планира да пусне таблет през октомври т.г., съобщи Уол Стрийт Джърнъл.

Amazon направи фурор със своя четец на е-книги Kindle, като въпреки появата на iPad компанията продължава да отчита нарастващи продажби на своя продукт. Наскоро Amazon съобщи, че за първи път продажбите на е-книги са надминали тези на хартиените издания.

На пазара за е-книги Kindle е това, което iPad е при таблетите. Огромният опит на Amazon в продажбите на е-четци и внушителната клиентска база от е-ориентирани потребители предполагат успех на компанията и на пазара за таблети. Двата типа устройства са сходни по формат и начин на ползване, но таблетите имат далеч по-широко приложение, най-вече като средство за развлечение.

Таблетът на Amazon ще има 9-инчов екран и ще работи под управление на операционна система Android. Дизайнът на устройството е възложен на азиатски производител, твърди WSJ.

Потребителите на таблета ще могат да гледат на него филми, да слушат музика, да четат е-книги – цялото това съдържание ще се предлага от онлайн магазина на Amazon. Вероятно устройството няма да разполага с камера. Цената му засега е неизвестна.

Същевременно, Amazon подготвя два нови черно-бели модела на своя е-четец Kindle. Устройствата ще използват удобния за четене e-ink дисплей, на който разчитат и сегашните четци. Компанията ще пусне на пазара и версия на Kindle със сензорен екран, за да конкурира Barnes&Noble и Kobo.

по темата: „Задава се страховита конкуренция на iPad”

добавете коментар...

  1. bubachko

    Поредната рекламна статия.
    Аз съм фен на Apple. Такъв съм от много години. Ползвал съм много техни продукти и няма нито един от който да съм разочарован. Как мислите, дали ще избра iPad или продукта на Амазон, какъвто и да е той…
    Много смях има по тея статии… Който е като мен, ще ме разбере. За останалите – гроздето е кисело. 🙂

  2. Kindle vs. Nook Color

    Едно класическо сравнение между таблет и четец:
    http://www.reader.bg/useful/item/218.html

  3. MNSP

    Amazon са реална заплаха за Apple. Ако продават и таблети като Kindle , ще дръпнат много

  4. амазон

    страховит е доставчика – амазон, знае как да продава такива продукти

  5. Beyond

    Страховита, страховита, колко да е страховита?! 🙂

    Вероятно устройството няма да разполага с камера.

Коментар