Anonymous проникна във военен сървър

Хакерската група Anonymous нанесе поредния си удар. Нейна жертва този път стана сървър на компанията Booz Allen Hamilton, която обслужва министерството на отбраната на САЩ.

Хакерите са похитили над 90 хиляди имейл адреса на военни, кодирана база с пароли и голямо количество други данни, свързани с компанията и правителствените мрежи.

Anonymous също така са изтрили около четири гигабайта изходен код, принадлежащ на Booz Allen Hamilton, според различни източници в интернет.

Според хакерите, компанията е трябвало да има мощна защита срещу компютърни пробиви, тъй като обслужва военните. Оказало се, че мрежата на Booz Allen Hamilton практически не е сериозно защитена.

Anonymous твърди още, че макар и паролите да са кодирани, за тази цел е използван един от най-простите и ненадеждни алгоритми като MD5.

В края на юни Anonymous се обедини с известната хакерска група Lulz Security, която взломи сайтовете на Sony, ЦРУ, британската полиция и други институции и компании.

По-рано Anonymous публикува редица електронни писма и други данни, получени от пробива в сайта на полицията в Аризона, САЩ. В началото на юли групата атакува успешно сървърите на Apple и получи достъп до логини и пароли на потребители.

Коментар