Обикновена вода захранва ноутбук

Корейски дизайнери предлагат концепция за гъвкав мобилен компютър, който се захранва с енергия, генерира от обикновена вода. Лаптопът наподобява продълговат цилиндър, в който е поместен резервоар за вода и горивна батерия, а дисплеят и клавиатурата се усукват около него.

Проектантите са почерпили вдъхновение от начина, по който бамбукът абсорбира вода, за да създадат футуристичния ноутбук Plantbook. В края на цилиндъра излиза една каишка за носене на лаптопа така, както човек носи чадър – с каишка на китката.

За да бъде зареден, цилиндърът на Plantbook се поставя за известно време в чаша с вода. Устройството абсорбира водата, извършва електролиза, извлича водород, произвежда електричество и отделя ненужния кислород, става ясно от публикация в блога yankodesign.com.

Водородът се използва в горивната батерия за захранване на лаптопа, а отделеният кислород прави въздуха наоколо по-чист. Когато батерията е заредена, каишката се осветява изцяло в зелено.

Коментари по темата: „Обикновена вода захранва ноутбук”

добавете коментар...

  1. Манолов

    Е добре де, като може от обикновена вода да се прави ток и да се отделя кислород още от днес да се забрани монтирането на нови мощности и хвърлянето на пари за ТЕЦ -ове и даже АЕЦ-и. Писна ми от
    публикации за разни псевдо изобретения, които не се появяват никога на пазара! Това ми прилича на изобретението на онези двамата инженери с гравитационния генератор… И те до два-три месеца щяха да го патентоват и пуснат в продажба и всеки да си генерира ток в къщи! Три години от тогава чакаме…

  2. Kurrmit

    Да, а когато няма вода един мърмот върти динамо и генерира ток. Писна ми от недомислени концептуални парадокси.

Коментар