Спайдърмен ще играе продавач на душа в Интернет


Актьорът Тоби Магуайър придоби правата за екранизация на историята на Джералд Фралър, който стана известен с това, че е обявил за продан душата си на специално създадения за целта сайт „Спечели душата ми“ – Winmysoul.com, съобщава Variety.com. Компанията на Макгуайър Entertainment”s Maguire има намерение да наеме сценаристи, които да адаптират биографията на Фралър за големия екран. Предполага се, че нашумелият с ролята си на Спайдърмен актьор ще изиграе главната роля в бъдещия филм.

28-годишният Джералд измислил този оригинален начин за попълване на бюджета си след като загубил работата си в една тайванска компания. От момента на публикуване на обявата досега той е получил повече от 3500 предложения, в това число и осем предложения за брак. Фралър обещава да назове победителя до ноември 2007 г. и твърди, че ще дари част от спечелените пари, за да основе фондация в помощ на хора, страдащи от депресия.
Продажбата на душата на Джералд е повече от символична. Между другите неща обаче той обещава процент от бъдещите си годишни приходи (минимум 500 долара), правото на избор на датата на неговата сватба, правото на даване на имена на всичките му бъдещи деца и правото на авторство на текста върху надгробната му плоча.
С тази сделка историята на Фралър се превръща в поредната странна Интернет приказка, продадена на Холивуд. В момента студиото „Уорнър Брос“ и продуцента на „Хари Потър“ Дейвид Хиймън работят върху книгата „Целият мой живот за продан“ на Джон Фрейър, който продаде всичките си вещи в eBay и след това посети всички купувачи.
„Дрийм Уъркс“ и продуцентите Уолтър Паркис и Лори МакДоналд снимат „Един червен кламер“ – уеб сагата на канадеца Кайл МакДонард, който използва един червен кламер, за да започне серия от сделки в Интернет, помогнали да си купи къща.
Самият Тоби Макгуайър още веднъж ще застане пред зрителите през май 2007 г. в ролята на човека-паяк в третата част на филма.

Коментар